Kullanılacak Malzemeler:
10 adet limon
şeker
taze nane
su
Yapılışı:
Limonlar öncelikle rendelenir. Kabukları bir tülbente koyun (biz süzgeci kullandık ancak tülbentle daha kolay yapılıyor) içine 3-4 yemek kaşığı şeker ekleyin ve üstünden zaman zaman bastırarak yaklaşık 1-1,5 saat bekletin. Bu esnada limon kabuğu rendelerinin şurubu çıkacak. Tülbentle yapıyorsanız zaman zaman sertçe vurun, baskı uygulayın. Limonların suyunu sıkın. Tülbentteki şekerli limon kabuklarını iyice sıkın ve blendar kabına koyun. İçine bir miktar limon suyu ve taze nane yaprakları ekleyin. Blendardan geçirin. Sonra da tülbent yada tel süzgüden geçirerek süzün. Posasını iyice süzerek kurutun.
Sonra işlem su ve şeker eklemeye kalıyor. Denememizde 10 limondan yaklaşık 5 litre limonata çıktı. Aslında damak tadınıza göre daha fazla da çıkarabilirsiniz. İçine yine kendi damak tadınıza göre şeker ekleyin. İçinde nane yaprakları bulunan buzlar ile servis yapın.
No comments:
Post a Comment